Daha önce taşındıysanız, taşınmak için kutuları paketlemenin hiç de eğlenceli olmadığını bilirsiniz. Ve eğer daha önce taşınmadıysanız ya da ilk kez taşınıyorsanız, büyük bir sürprize hazır olun.
Taşınma sektöründe profesyonel olarak çalıştığım ve kendi taşınmalarımı da gerçekleştirdiğim için, taşınma kutularının nasıl paketleneceğini çok iyi biliyorum.
İlk kez taşındığımda yaptığım en büyük hata, sahip olduğum eşyaların miktarını hafife almak olmuştu. Bu da eşyalarımı son dakikada rastgele kutulara atmama ve taşınma sırasında almam gerektiğinde ihtiyacım olabilecek hiçbir şeyi bulamamama neden oldu. Dolayısıyla, çok fazla eşyanız varsa taşınma için ne zaman toplanmaya başlayacağınızı bilmek de çok önemlidir.
Birkaç kez taşındıktan sonra kutuları paketlemeye düşünceli ve dikkatli bir şekilde yaklaşılması gerektiğini fark ettim. Taşınma sırasında başınızı ağrıtmamak için kutularınızı doğru bir şekilde paketlemeye ilişkin bu ipuçlarını takip edin.
İşte Kutularınızı Nasıl Paketleyeceğinize Dair 11 İpucu
1. Bir İş İstasyonu Oluşturun
Paketlemeye başlamanın en iyi yolu, bir masa ve bir sandalyeden oluşan bir iş istasyonu oluşturmaktır. İş istasyonunda, masanın üzerine düz bir şekilde yerleştirilmiş bir yığın ambalaj kağıdı olmalı ve kutuları paketlerken eğilmekten ve sırtınızı incitmekten kaçınmak için çalıştığınız kutu bir sandalyeye yerleştirilmelidir.
2. Her Ürün Türü İçin Doğru Kutuları Kullanın
Farklı boyut ve kalınlıklarda birkaç çeşit kutu vardır. Kitap gibi daha ağır eşyaları her zaman küçük kutulara, yastık ve yorgan gibi daha hafif eşyaları ise büyük kutulara koyun. Hiçbir kutuyu nakliyecilerin taşıyamayacağı ya da kutunun kırılacağı kadar ağır yapmak istemezsiniz.
Ayrıca, kutuların kalınlığına gelince… Taşıma kutuları satın alırken, bazılarının diğerlerinden yaklaşık iki kat daha kalın olduğunu göreceksiniz. Bunlar genellikle tabak ve bardak gibi kırılgan eşyalar için kullanılır. Kalınlık, bir kutu yanlışlıkla düşürülürse veya üstüne ağır bir şey konulursa daha fazla koruma sağlar.
Mağazalardan iyi kutular alabilir veya buralarda harika bir başlangıç kutusu kiti bulabilirsiniz.
3. Kaliteli Ambalaj Bandı Kullanın
Bulacağınız çoğu ambalaj bandı kutularda işe yarayacaktır, ancak bazen kutudan sıyrılan bir bant alırsınız ve bu çok can sıkıcı olur. Taşıma bandı dispenseri ile birlikte gelen bu ambalaj bandını tavsiye ederim (çok fazla eşya paketlerken çok yardımcı olur).
4. Ambalaj Kağıdı veya Balonlu Ambalajın Her İkisi de Koruma İçin Uygundur
Eşyalarınızı sarmak ve korumak için kullanabileceğiniz birkaç farklı ürün vardır. Balonlu naylon (burada tavsiye edilir) ya da ambalaj kağıdı (burada tavsiye edilir) kullanabilirsiniz. Her ikisi de işe yarar, ancak ambalaj kağıdı en hızlı ve en kolay kullanılanıdır, özellikle de kısıtlı bir bütçeyle taşınıyorsanız. Çok kırılgan eşyalarınız varsa ya da çocuklarınızı paketleme gününde meşgul etmek istiyorsanız her ikisini de alabilirsiniz 😉
5. Odaya Göre Paketleyin
En iyisi, bir iş istasyonu kurarak ve önümüzdeki bir veya iki hafta boyunca ihtiyaç duymayacağınız eşyalarla başlayarak oda oda toplanmaktır.
6. Kutularınızı Güvenli Bir Şekilde Oluşturun
Yapmak için kutunuzu açarken, önce neyin üstte neyin altta olduğunu bildiğinizden emin olun.
Kutunuzda üst kanatları birleştiren tırnaklar varsa (aşağıdaki videoda açıklanmıştır), önce bunları aşağı katlayın. Ardından kutuyu açın ve ters çevirin. Altta, önce küçük kapakları, sonra büyük kapakları kapatın. Önce dikiş boyunca 3 parça bant yerleştirin – 1’i doğrudan dikişin üzerine ve 1’i dikişin ortasından her iki tarafta yaklaşık yarım inç uzağa.
Ekstra koruma ve kutunun sağlamlığı için, kapakları daha da sağlamlaştırmak amacıyla kutunun dikişleri boyunca da bant yerleştirebilirsiniz. Uzun mesafeye ya da depoya taşınıyorsanız, ekstra güç sağladığından ve kutunun içine toz ya da herhangi bir şeyin girmesini engellediğinden bunu yapmanız şiddetle tavsiye edilir.
7. Kırılabilir Eşyalar İçin Paketlenmiş Ambalaj Kağıdını En Alta Yerleştirin
Kırılgan eşyaları paketlerken, 5-7 tomar ambalaj kağıdını hafifçe sararak ve altta yastıklama sağlamak için kutunun altına yerleştirerek başlayın. Ardından sarılmış eşyalarınızı teker teker yerleştirin. Eğer tabak ya da bardak ise, bunları her zaman kutuya dikey olarak yerleştirin.
8. Kırılabilir Eşyaları Tek Tek Sarın
Ambalaj kağıdı ya da balonlu naylon kullanarak her kırılgan eşyayı tek tek sardığınızdan ve kutuya yerleştirdiğinizden emin olun. Uzun eşyaları, cam eşyaları, tabakları ve kaseleri her zaman kutuya dikey olarak yerleştirin. Bulaşıklarınızı ve kırılgan eşyalarınızı nasıl paketleyeceğinize dair harika bir videoyu burada bulabilirsiniz.
9. Taşıma Kutunuzu Kapatın
Taşıma kutunuzu kapatmadan önce, içindeki eşyaların hareket etmesini önlemek için tüm boş alanlara ambalaj kağıdı doldurduğunuzdan emin olun. Taşıma kutusunu, kutuyu monte ederken yaptığınız şekilde kapatın. Kutunuzda tırnaklar varsa, tırnakları kırın ve kutuyu kapatın. Yine, üst kısma 3 parça bant ve güvenli bir bant işi için, kapakların dikiş yerine bir parça bant yapıştırın.
10. Kutuları Yanlardan Etiketleyin
Kutularınızı odalara göre etiketlediğinizden ve içinde ne olduğuna dair genel bir fikir edindiğinizden emin olun. Eğer kırılabilirlerse, kutunun üzerine “kırılabilir” yazdığınızdan emin olun. Kutuların üst kısımlarına da yazabilirsiniz. Plastik kutu kullanıyorsanız veya doğrudan kutunun üzerine yazmak istemiyorsanız, kutunun üzerine yazmak için bu taşıma etiketlerini de alabilirsiniz.
11. Kutuları ağırlıklarına göre istifleyin
Kutularınızı nereye istiflerseniz istifleyin – odalar, taşıma kamyonu veya depolama birimi, her zaman en iyisi ağırlıklarına göre istiflemektir. Daha ağır kutular alta, daha hafif olanlar üste. Bu, daha hafif kutuların daha ağır kutular tarafından ezilmesini önleyecektir.
Leave A Comment